RIFKI GÜVENER

Ad Soyad :RIFKI GÜVENER
ÖZGEÇMİŞ

1956 yılında beş kardeşin üçüncüsü olarak Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğdu. Babasının işi gereği ilk-orta ve lise öğrenimini yurdun farklı yerlerinde tamamladı. Adana Eğitim Enstitüsü Matematik Öğretmenliği bölümünü kazandı; geçimini sağlayabilmek adına okuluna akşamları devam ederken bir yandan Adana Et-Balık Kurumu’nda işçi olarak çalıştı. Burada sendikal faaliyetlerde bulunması sebebiyle 12 Eylül 1980 Darbesi sırasında tutuklandı. Darbe sonucunda hem işine son verildi, hem de öğretmenlik mesleğini icra etmesine engel olundu. Serbest çalışmaktan başka seçeneği kalmayınca Ankara’ya yerleşti ve kendini ticaretin içinde buldu. Otuz yılı aşkın süredir otomotiv yedek parçaları sektöründe, yirmi yılı aşkın süredir de sağlık sektöründe faaliyet göstermektedir. Ankara Malıköy’de bulunan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımcılarındandır ve uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

12 Eylül siyasi yasaklarının kaldırılmasından bu yana Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olan Rıfkı Güvener, iki dönem SHP Çankaya İlçe Yöneticiliği yapmıştır. 2015-2018 yılları arasında CHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 26 Nisan 2018 tarihinden bu yana CHP Ankara İl Başkanı’dır. Deniz ve Irmak adında iki kız babasıdır.

MESAJ GÖNDERİN

Tüm soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki form yardımı ile bize iletebilirsiniz. Konu hakkındaki cevap, vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.

İletişim Formu